Lite mer om Bergamo

”Città Alta” i Bergamo, Italien, är nått via flera vägar och trappor från den nedre staden (Città Bassa). Trapporna varierar i antal och svårighetsgrad. Att upptäcka dessa vägar och trappor är en del av charmen med att besöka Città Alta och utforska dess historiska miljö.

I Bergamo finns det kloster där nunnor bor och verkar helt avskilt från resten av världen. Ett sådant kloster är Kloster Santa Grata Inter Vites, som är beläget i Città Alta, den övre delen av staden. Detta kloster har funnits sedan medeltiden och har en rik historia. Kloster och klosterlivet har traditionellt varit en viktig del av stadens kultur och historia.

Muren som omringar Città Alta (övre staden) i Bergamo kallas vanligtvis för Venetianska murarna eller ”Mura Venete”. Dessa murar byggdes under 1500-talet av Republiken Venedig för att skydda staden från attacker. De är en imponerande försvarsstruktur som sträcker sig runt Città Alta och har flera torn och portar.

Idag är Venetianska murarna i Bergamo en del av det UNESCO-listade världsarvet . Besökare kan promenera längs murarna och uppleva stadens historia och arkitektur på nära håll.


Monica: monica.nglc@gmail.com

Mobil: 0039 3490652675

Karin: karin@gandiniforma.nu

Mobil: +46 70-792 45 17